Search
Close this search box.

FOLKLORNI ANSAMBL POŽEGA Održan Godišnji koncert „Oj Požego sve ti je na glasu“

Sinoć je u Gradskom kazalištu Požega i pod pokroviteljstvom Grada Požege održan koncert pod nazivom „Oj Požego sve ti je na glasu“ Folklornog ansambla Požega i njihovih gostiju: Folklorni ansambl Koprivnica, KUD Hrvatska seljačka sloga Opatovac i KUD Vrbje iz Vrbja.
Na programu Folklornog ansambla Požega su bile   pjesme i plesovi Požeškog kraja u koreografiji i glazbenoj obradi umjetničkog i stručnog voditelja Nikole Kramara, fol.pedagoga
Voditelj pratećeg tamburaškog sastava je Valentin Petranović, mag.mus. Izveli su i dvije starogradske pjesme u glazbenoj obradi Valentina Petranovića i Nikole Kramara.
Folklorni ansambl Koprivnica je izveo splet plesova i pjesama iz Podravine „Od Molva do Ždale“, te          pjesme i plesove Hrvatskog Zagorja „Lepa moja gorica zelena“  u koreografiji Nine Šešić Martinčević i Nade   Šešić i u glazbenoj obradi Ivice Martinčevića , Mihaela Kivača i Tihomira Klaučeka. Također su izveli i dvije podravske pjesme autora Siniše Leopolda i Bože Potočnika.
KUD Hrvatska seljačka sloga Opatovac izveo je pjesme, kola i plesove Opatovca u koreografiji i glazbenoj obradi umjetničkog voditelja Nikole Kramara. Na samici je svirao Marko Bradašić.
KUD Vrbje je izveo  pjesme i kolo iz Novogradiškog kraja, da bi program zaključili domaćini, Folklorni ansambl Požega, pjesmama i plesovima Korduna u koreografiji i glazbenoj obradi umjetničkog voditelja Nikole Kramara uz pratnju tamburaškog sastava pod vodstvom Valentina Petranovića.     Na kraju programa je predsjednica Folklornog ansambla Požega ¸      podijelila zahvalnice predsjednicima gostujućih ansambala:  Folklorni ansambl Koprivnica, KUD Seljačka sloga Opatovac i KUD Vrbje.
Nakon ovoga uspješnog koncerta domaćini i njihovi gosti družili su se na zajedničkom domjenku.

Tekst:  Pavle Bucić
Fotografije: Ivica Štefanek
Pavle Bucić

Vezano
Vezano