U UREDU PREDSTAVNIŠTVA SLAVONIJE BARANJE I SRIJEMA U BRUXELLESU Bit će izložene slike slikara s područja Slavonije Baranje i Srijema nastale na Likovnoj koloniji koju organizira Ličko zavičajno društvo Vila Velebita

Ured Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu osnovan je s ciljem promicanja interesa i potreba regije Slavonija, Baranja i Srijem u Europskoj uniji. Njegova svrha je predstavljati regiju u europskim institucijama, poboljšati suradnju s EU i njezinim članicama te poticati gospodarski razvoj regije kroz korištenje europskih fondova i programa.

„Ured u Bruxellesu je ured pet slavonskih županija u kojem organizirano nastupamo u samom srcu Europe i na taj način jasnije artikuliramo slavonske interese“ naglasio je zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha na jutrošnjoj konferenciji za tisak u sjedištu Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita u povodu postavljanja izložbe slika likovnih umjetnika s područja Slavonije, Baranje i Srijema u prostorijama Ureda. Postavljanje izložbe u Bruxellesu predviđeno je za 24. svibnja ove godine. Zahvalio je predsjedniku Udruge prof. dr. sc. Josipu Fajdiću koji je ustupio slike koje će tri godine ukrašavati prostorije Ureda.

Prof. dr. sc. Josip Fajdić, predsjednik Ličke zavičajne udruge Vila Velebita istakao je kako su sve slike predviđene za izlaganje u Bruxellesu nastale na likovnoj koloniji koja se svake godine u drugoj polovici rujna organizira u Požegi i na kojoj redovito sudjeluje tridesetak slikara kontinentalne Hrvatske. Svoje radove ostavljaju Udruzi pa je već dogovoreno kako će iz toga fonda Udruga pokloniti značajnu zbirku slika Gradskom muzeju Požega u povodu otvorenja muzeja nakon njegove obnove, a najavio je i devetu kolektivnu izložbu slika s kolonije koja će biti postavljena u Gradskoj knjižnici Požega 15. svibnja 2023. Također je pozvao sve sugrađane na uskršnji koncert kojega priprema zbor Vila Velebita sa svojim gostima 20. travnja 2023. u Gradskom kazalištu Požega.

 

Tekst i fotografije: Pavle Bucić

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Proslavljena 40. godišnjica Colora (fotogalerija)
Obilježeno 25 godina rada Javne vatrogasne postrojbe Požega
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića
Hodočašće vjernika pleterničke župe u Međugorje
Dječji sajam u Pleternici