U SKLOPU TJEDNA DOBRIH DJELA U Pleternici obilježen Dan planeta Zemlje – posađeno drveće uz Bećarsku šetnicu

Uz Bećarsku šetnicu u Pleternici jutros je bilo vrlo živo – i mladi i stari sadili su drveće! Bile su tu u gradonačelnica Marija Šarić, njen zamjenik Domagoj Katić, direktorica Turističke zajednice Ivana Ketović Marijanović, iskusni planinar Dragutin Kepić, ‘stari’ rendžer Miroslav Mesić...a sve je stručnim okom nadgledao i savjetovao dipl.ing.šumarstva Juraj Zelić.
– Današnja akcija se odvija u sklopu Tjedna dobrih djela, koji je organiziran povodom Svjetskog dana dobrih djela ali je u Pleternizci to protegnuto na cijeli ovaj tjedan. Danas je i Dan planeta Zemlja pa se sve dobro ‘poklopilo’ i odlučili smo ga obilježiti jednom eko-akcijom „Zajedno za zalenu Pleternicu”. Naime, TZ grada Pleternice je, preko Hrvatske TZ, osigurala sredstva za nabavu i sadnju 25 sadnica stabala koja smo odlučili posaditi. Ovdje na ‘šetnici bećarca’ ćemo posaditi 6 stabala javora a ostalo u parku – kazala je Ivana Ketović Marijanović.
– Inače, grad Pleternica svake godine, osim što uređuje naše postojeće nasade, obnavlja dio nasada drveća i sadi novo drveće kako bi naš zeleni grad ostao zelen. To se posebno odnosi na ono što je najljepše u gradu, a to je naš park koji je u centru grada, što je rijetkost,. Trudimo se revitalizirati ga i to traje već nekoliko godina – dodala je gradonačelnica Marija Šarić.
Ovog proljeća će u Pleternici biti posađeno stotinu novih stabala.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano