Search
Close this search box.

NA PRAZNIK RADA U prometnim nesrećama ozlijeđene tri osobe!

U prometnim nesrećama ozlijeđene tri osobe

U ponedjeljak 1. svibnja 2023. oko 18.10 sati u blizini mjesta Crkveni Vrhovci, 59-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Yamaha“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, izlaskom iz oštrog zavoja ulijevo te na nizbrdici, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom te sišao s kolnika i nastavio vožnju po travnatoj površini nakon čega je došlo do pada motocikla.

U prometnoj nesreći 59-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 21.30 sati u Pakracu u Ulici Krndija, 24-godišnja vozačica koja je je pod utjecajem alkohola od 1,69 promila upravljala osobnim automobilom marke „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka i koristeći mobitel za vrijeme vožnje prešla je vozilom na suprotnu prometnu traku te prednjim dijelom vozila udarila u prednji dio osobnog automobila marke „Ford“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 38-godišnjak.

U prometnoj nesreći oboje su lakše ozlijeđeni, a protiv 24-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Dervišaga u Ulici Stjepana Radića te dva bijega s mjesta prometne nesreće u Kutjevu u Zagrebačkoj ulici i u Požegi u Ulici Vladimira Nazora.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 47 prekršaja, od čega izdvajamo po pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 28. travnja 2023. oko 19.45 sati u mjestu Ratkovica gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 68-godišnjeg vozača koji je prije stjecanje prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,77 upravljao neregistriranim traktorom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3.393,61 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „F“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…