ODRŽAN 48. „ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE” Pobjednik je Orkestar Hrvoja Harkanovca iz Osijeka!

Orkestar Hrvoja Harkanovca iz Osijeka s pjesmom “Zbogom” osvojio je prvo mjesto stručnog žirija i time titulu „Zlatnog glasa Zlatne doline” na festivalu održanom sinoć u Kaptolu. Drugo mjesto je pripalo Josipu Pauliću iz Vinkovaca a treće sastavu Biseri iz Subotice. Prve dvije plasirane pjesme stekle su pravo nastupa na festivalu u Požegi.

Prema glasovanju posjetitelja, kojih je bilo oko 500, prvo mjesto je osvojio Ivan Petravić s pjesmom „Škrlet”, drugi je bio Požežanin Luka Samardžić a treći Dragan Kapčević iz Tekića. Plaketa za dugogodišnje sudjelovanje na festivalu uručena je Stjepanu Japariću.
Festival „Zlatni glas Zlatne doline” dio je trodnevne manifestacije „Tambura za dzšu” koju su organizirali Općina Kaptol, TZ Zlatni Papuk, Kaptolački tamburaški orkestar i KUD Ivo Čakalić. Pokrovitelj je Požeško-slavonska županija. Inače, na početku festivala posjetitelje i izvođače su pozdravili načelnik Mile Pavičić i županica Antonija Jozić a festival je zatvorio predsjednik Općinskog vijeća Dario Lončarević koji je odmah pozvao autore i izvođače da se ‘pripreme’ za slijedeći festival.

Za vrijeme glasovanja žirija i posjetitelja koncert je održala Viktorija Kulišić Dženka.
Kažimo i da su na festivalu izvedene 24 nove pjesme, izdan je i festivalski album koji se mogao kupiti za vrijeme trajanja priredbe a prikupljena sredstva namijenjena su za Caritas župe Kaptol.

Tekst i foto: V.Milković

 

 

Vezano
Vezano