KAPTOL S 11. Smotrom folklora „Šokačko se kolo vije” sinoć završena trodnevna manifestacija „Tambura za dušu”

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Ivo Čakalić” sinoć je u Kaptolu održana 11. Smotra folklora „Šokačko se kolo”. Bio je to ujedno i kraj trodnevne manifestacije pod nazivom „Tambura za dušu”.

U sinoćnjem programu nastupili su kao prvi domaćini, KUD „Ivo Čakalić” a potom i njihovi gosti: „Smilje” iz Slavonskog Broda, Zavičajno društvo „Rama” iz Pleternice, „Izvor” iz Motičine, „Sloga” iz Đakovačke Satnice te pjevačka skupina „Vesele Slatinčanke” iz Starog Slatinika.
Izvođače i posjetitelje prvi je pozdravio predsjednik domaćeg kulturno-umjetničkog društva Slavko Čakalić podsjećajući kako to društvo nastoji sačuvati tradiciju podpapučkog kraja koju je zapisao pučki pjesnik i etnolog Ivo Čakalić iz Doljanovaca, Načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, pak, uz pozdravne riječi je najavio skoro izdavanje knjige o Ivi Čakaliću što će doprinijeti očuvanju njegovog djela.
– Vjerujem da će oči uživati a isto tako i uši, u onom što ste nam večeras pripremili pa, što još reći na samom otvaranju nego, neka nas ljepota folklora ispuni večeras – kazao je zamjenik županice Ferdinand Troha, otvarajući smotru folklora.
Nakon službenog dijela programa, izvođači i njihovi domaćini nastavili su se družiti u vatrogasnom domu gdje im je predsjednik KUD-a „Ivo Čakalić” uručio zahvalnice i poklon zbog sudjelovanja. Zahvalnice su dobili i oni koji su na bilo koji način pomogli u održavanju Smotre.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano