POMOĆ ŽUPANIJE UDRUGAMA Dodijeljeni ugovori o financiranju programa i projekata udruga iz područja zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu

Županica Antonija Jozić danas je svečano uručila ugovore o financiranju programa i projekata udruga iz područja zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu. Riječ je o udrugama koje su se javile na javni poziv za financiranje programa i projekata iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, te zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu za 2023. godinu koji je raspisala Požeško-slavonska županija.

Na poziv se javilo 19 udruga s ukupno 23 programa, a u županijskom proračunu je za njih osigurano 26.600,00 eura. Najmanji dodijeljeni iznos je 250 eura, dok je najveći 2.600,00 eura.
– Čast mi je što vas mogu pozdraviti na ovom svečanom uručivanju ugovora o dodjeli sredstava kojima ćete vi provoditi svoje aktivnosti i projekte kako ste i naveli u svojim projektnim prijedlozima. Čestitam svima na ostvarenim sredstvima i vjerujem kako će vam ta sredstva pomoći u realizaciji onih ciljeva koje imate kao udruge. Bit će to još jedna potvrda da Požeško-slavonska županija stoji iza svojih branitelja i svih onih koji su u tim teškim, krvavim vremenima stvarali suverenu Hrvatsku.” – rekla je županica Jozić. Ujedno je najavila kako će se sve braniteljske udruge ponovno okupiti tradicionalno uoči 30. svibnja kada proslavljamo Dan državnosti.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano