IZBORNA SKUPŠTINA KUD-A „SVILENKA” BUK Branka Leist i dalje će biti predsjednica

Branka Leist i nadalje će biti predsjednica Kulturno-umjetničkog društva „Svilenka” Buk. Odlučeno je to na sinoć održanoj izbornoj skupštini Društva. Dužnost dopredsjednice obnašat će Nevenka Mazal, tajnica će biti Kornelija Hel a blagajnica Ivana Ognjenčić. Na skupu su izabrani i novi Upravni i Nadzorni odbor.

Kulturno-umjetničko društvo „Svilenka” osnovano je 2010.godine, trenutno broji 30-ak članova, a od samih početaka djelovanja kao glavni cilj su isticali njegovanje kulturne baštine Slavonije i njenu zaštitu od zaborava. „Svilenka” je tako već deset godina domaćin jedinstvene smotre pučkih pjesama koja se organizira 5.kolovoza povodom blagdana Snježne Gospe. Članovi KUD-a, rečeno je prilikom podnošenja izvješća o radu, sudjelovali su na Uskrsnom sajmu, LIDAS-u, Kestenijadi….ali ono čime se posebno ponose je organizacija raznih radionica i provođenje projekata kroz koje ostvaruju, već spomenuti, svoj glavni cilj djelovanja.
– Radionicama smo na naš mladi naraštaj prenijeli dašak onoga čime se naša udruga ponosi: njegovanje običaja i očuvanje kultgurne baštine – istakla je Branka Leist. Jedan od projekata kojim se ponosi „Svilenka” je „Od krpice do sjedalice” kojemu su proteklih godinu dana posvetili posebnu pažnju.

Čestitke na svemu što čine kako bi očuvali kulturnu baštinu, članovima Kuda-a „Svilenka” uputila je i gradonačelnica Marija Šarić.
– Drago mi je biti ovdje jer svjedočim uvijek udružite, a to i je najljepše, kad ste svi udruženi. Čestitam udruzi, dosadašnjem vodstvu ali i budućem, na svim onim projektima, na svoj onoj odvažnosti koju su pokazali prilikom prijave. Nije jednostavno ali na kraju vidimo da se isplati. Mislim da ovim tempom trebamo nastaviti i dalje – rekla je gradonačelnica Šarić te obećala pomoć u radu KUD-a.

Izbornoj skupštini je prisustvovao i zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić te predstavnici mjesnog odbora i drugih udruga koje djeluju u Buku.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano