UDRUGA NAVIJAČA HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE „BUDI PONOSAN FAN CLUB” Novcem zarađenim na Svjetskom prvenstvu u Katru kupili tri respiratora pedijatrijskom odjelu požeške bolnice

Odjel za pedijatriju s neonatologijom Opće županijske bolnice Požega od danas je bogatiji za tri respiratora. Donacija je to članova Udruge navijača hrvatske nogometne reprezentacije „Budi ponosan fan club” a voditelju Odjela prim. mr. sci. Vladi Drkulcu respiratore su uručili članovi udruge iz Požeštine Petar Čuljak i Štefo Odobašić.
Novac za nabavu respiratora naši su navijači osvojili na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru gdje je prvi put FIFA organizirala i Svjetsko prvenstvo navijača davši im za to određenu količinu novca.
– Respiratore smo donirali s nadom da će biti od koristi našim najmlađima. Ovo je donacija u ime udruge navijača „Budi ponosan fan klub”, ali i u ime svih ostalih udruga koje su sudjelovale u ovom Svjetskom prvenstvu navijača u Katru. Mi smo nešto malo više zaradili jer smo prošli skupinu, radi se o iznosu od 5000 dolara, a po dogovoru svih udruga koje su bile jedinstvene, iako se tvrdi da su udruge navijača nekako razjedinjene, ovdje je bio jedinstven stav da se taj iznos uplati potrebitima, tako da je novac otišao na adrese u Vukovar, Bjelovar i Požegu. Mislim da je to vrlo opravdano jer smo od deset igrača koji su igrali na prvenstvu, nas trojica bili iz Požeštine. Radi se o iznosu od skoro 1000 eura koje, mislim, da smo dobro iskoristili – pojasnio je Petar Čuljak.
– Turnir se igrao po sistemu skupina kao što je bilo i na glavnom turniru Svjetskog prvenstva. Prvi krug smo prošli, u osmini finala smo izgubili od Japana 1:0. Pobjednik turnira je bila Poljska tako da su oni zaradili nešto više od 20 000 dolara – dodao je Štefo Odobašić. Inače, uz njih dvojicu, u hrvatskoj ‘navijačkoj reprezentaciji’ iz Požeštine je igrao i Mario Pavelić.
Doktor Drkulec se zahvalio na donaciji istakavši kako pedijatrijski odjel trenutno ima desetak respiratora. – Ova tri nova će itekako dobro doći jer broj djece s alergijskim bolestima je u enormnom porastu, ne samo kod nas nego u cijelom svijetu. Veliki dio one patologije koja dolazi na dječji odjel su dišne bolesti i zbog toga je ova donacija značajna – rekao je dr..Drkulec. Istakao je i kako Odjelu pedijatrije često dolaze donacije, danas je očekivao još jednu, jer ljudi žele pomoći najmlađima. – Ne egzistira ovaj odjel na donacijama, ali svaka pomoć je dobro došla – zaključio je.

Tekst i foto: V.Milković

 

 

Vezano
Vezano
1Kanižlić
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića

I učenici OŠ Antuna Kanižlića Požega, sa svojim učiteljima, danas su obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemljem. Molitvu…