OSUMNJIČENA 57-GODIŠNJAKINJA Oštetila je fasadu i betonski šaht u vlasništvu 83-godišnjaka!?

Osumnjičena za oštećenje tuđe stvari

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Pleternice koju se sumnjiči da je počinila kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. Naime, osumnjičena je u razdoblju od 2008. do lipnja 2023. u mjestu Ratkovica oštetila fasadu i betonski šaht u vlasništvu 83-godišnjaka. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U nedjelju 18. lipnja 2023. oko 14.05 sati u mjestu Vidovci u Ulici Stjepana Radića, 65-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,88 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine udario je prednjim dijelom vozila u zadnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 48-godišnjak, a koji je svoje vozilo zaustavio zbog upaljenog crvenog svjetla na semaforu. Protiv 56-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Od subote 17. lipnja od 7 sati do nedjelje 18. lipnja do 7 sati provedena je 24-satna akcija pojačanog nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 119 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, po devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 74 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 17. lipnja 2023. oko 16.30 sati u mjestu Brezine, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili traktor kojim je pod utjecajem alkohola od 1,43 promila upravljao 53-godišnjak. Također je utvrđeno da je traktor neregistriran i neosiguran.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.410,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „F“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Mato-kljajic
TRAŽI SE Nestao je Mato Kljajić

Iz Policijske uprave požeško-slavonske stigla je informacija kako je nestao Mato Kljajić i da se za njim traga.Mato Kljajić je…