Search
Close this search box.

ADVENT U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U znaku obilježavanja 15.godišnjice osnivanja

Jednostavno, lijepo, s puno emocija – tako je sinoć bilo u Dvorani sv.Terezije Avilske u kojoj su učenici i nastavnici Katoličke osnovne škole Požega prigodnim programom „Adventski susret u KOŠ-u” obilježili 15.godišnjicu osnivanja te ustanove. Pridružili su im se roditelji bivših i sadašnjih učenika, kao i prvi ravnatelj Škole a sada predstojnik Ureda Požeške biskupije za katoličke škole preč.Ivica Žuljević.
Sve njih prigodno je pozdravio vlč.Matej Filipović nakon čega je uslijedilo podsjećanje na osnivanje i prve generacije Katoličke osnovne škole, kao i ono najvažnije što je obilježilo njen rad kroz proteklih 15 godina. U tom periodu, istakla je školska pedagoginja Ana Matković, kao i u našim životima, izmjenjivali su se sreća i tuga, pozitivne i negativne emocije…bilo je možda ponekad i nerazumijevanja između nastavnika i roditelja no, naglasila je, svi su uvijek imali isti interes: odgojiti cjelovitu osobu koja će spremno isticati svoj katolički identitet.
O iskustvima iz vremena kad su njihova djeca, kao prva generacija Katoličke osnovne škole, pohađala tu ustanovu svjedočilo je troje roditelja. Svi oni su posebno istakli kako im se svidjela obiteljska atmosfera koja vlada u školi, način kako je vjera integrirana u školske aktivnosti….ali i činjenica da roditelji u svemu nisu samo promatrači nego su uključeni u odgojno- obrazovni proces.
U sklopu sinoćnjeg programa predavanje je održala doc.dr.sc. Snježana Malbaša a svima se prigodno obratio i ravnatelj Frano Barišić.
Nakon programa u Dvorani sv.Terezije Avilske, djeca. Nastavnici i roditelji uputili su se u školsko dvorište gdje je nastavljeno neformalno druženje.


Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano