Search
Close this search box.

ADVENT U PLETERNICI Otvorena izložba s.Samuele Premužić „Jaslica i otajstva krunice”

U sklopu programa „Advent u Pleternici” sinoć je u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici otvorena izložba s.Samuele Premužić „Jaslica i otajstva krunice”.
Sestra Samuela je Slavonka, rođena je u Velimirovcu 1950.godine i od najranije mladosti se bavi oblikovanjem predmeta od komušine, drveta, mahovine…Većina njenih djela vezana su uz događaje iz Evanđenja a, kako sama kaže, samo prošle godine je u raznim veličinama napravila oko 500 jaslica. Stvaralaštvo s.Samuele odiše ljubavlju prema Bogu, čovjeku i prirodi u što su se mogli uvjeriti posjetitelji njenih izložbi u raznim krajevima Hrvatske kao i u Veroni, Hamburgu, Ljubljanji, Sofiji, Londona, Bratislavi, Rimu….
O s.Samueli i njenom stvaralaštvu govorili su pleternički župnik preč.Antun Ćorković i ravnatelj knjižnice Franjo Novak a prisutnima se prigodno obratila i autorica izložbe. U zabavnom dijelu programa nekoliko pjesama je pročitala Željka Rezo, nastupio je učenik Glazbene škole Požega David Kresovljak te HKUD „Vijenac”. Izložbu je otvorila gradonačelnica Marija Šarić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano