Search
Close this search box.

AKCIJA POLICIJE Evidentirano 152 prekršaja – 129 ih se odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine!

Provaljeno u skladište

U razdoblju od 5. listopada 2022. do 10. veljače 2024. u Požegi u Mesničkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u skladište u vlasništvu 66-godišnjaka i otuđio razne predmete.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 152 prekršaja, od čega izdvajamo tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 129 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 10. veljače 2024. oko 17.50 sati u mjestu Badljevina na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje je 52-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola od 1,60 promila.
Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1970,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.
 

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: pixnio

Vezano
Vezano