Search
Close this search box.

AKCIJA POLICIJE U POŽEGI Nekorištenje sigurnosnog pojasa – jedan od tzv. „četiri ubojice u prometu“

Na području Policijske uprave požeško-slavonske od 11. so 17.ožujka provodi  se preventivno-represivna akcija „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“. Ciljana akcija provedena je danas u Požegi o čemu su novinarima govorili glasnogovornica Nikolina Janković i voditelj poslova prometne policije Policijske uprave požeško-slavonske Zvonimir Lukačević.
– Uz alkohol, brzinu i mobitel, pojas je jedan od tzv. „četiri ubojice u prometu“ – istakao je Lukačević. Statistički podaci, dodao je, govore kako prošle godine u RH od 117 osoba koje su poginule u automobilima, skoro 50 posto njih nije koristilo pojas. – Ne možemo reći da bi svi bili spašeni, ali bi broj poginulih sigurno bio manji da su koristili pojas – rekao je Z.Lukačević.
Osim 117 poginulih, još je 213 osoba u tim vozilima teško ozlijeđeno, a 413 je lakše ozlijeđeno. Kad je riječ o području koje pokriva PU požeško-slavonske, u 2023.godini evidentirano je ukupno 1244 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Kazna za ovaj prekršaj je 130 eura.
Dodajmo kako će se, osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi