Search
Close this search box.

AKCIJA UČENIKA Pleternički i velički osnovnoškolci pokreću solidarnost – odgovorite im

I ove školske godine OŠ fra Kaje Adžića Pleternica i OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike sudjeluju u međunarodnom Erasmus+ projektu „p.s. Pokreni solidarnost“ koji se paralelno provodi u školama u Hrvatskoj, Francuskoj, Sloveniji, Italiji, Španjolskoj i Poljskoj. Koordinator projekta u Hrvatskoj je Centar za mirovne studije.
Projekt „p. s. Pokreni solidarnost“ temelji se na vrlo jednostavnoj zamisli: poruka u boci. Naime, 21. ožujka svake godine, na Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije, djeca i tinejdžeri šalju razglednice nasumično odabranim osobama iz telefonskog imenika svoje lokalne zajednice. Razglednice koje se šalju u ovom projektu fotografijom nose snažnu poruku i potiču nas na razmišljanje koliko jesmo i koliko možemo biti solidarni.


Naši osnovnoškolici pridružili su se svojim europskim kolegama u pisanju razglednica te će u poštanskim sandučićima na pleterničkom i veličkom području više od 90 sugrađana pronaći razglednice s porukama solidarnosti koje su im uputili učenici Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleternica te učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike.
U sklopu projekta ‘p. s. Pokreni solidarnost’ učenici promišljaju o vlastitim predrasudama i pogledima na međugeneracijske odnose, mentalno zdravlje i zaštitu okoliša. Na radionicama su stvarali poruke solidarnosti kako bi ih poslali svojim susjedima te se nadaju njihovim odgovorima.
Odgovorite im. Željno iščekuju vaša promišljanja, ohrabrenja i dojmove o solidarnijem društvu.
Pošalji solidarnost!

Izvor: Marija Garić i Mirela Peroutka, pedagoginje

 

Vezano
Vezano