Search
Close this search box.

ALKOHOL ‘KOLO VODI’ Jedan je 21-godišnjak u kafiću narušavao javni red i mir, druga dvojica su vrijeđali policajce a treći je s 2,05 promila alkohola u krvi upravljao automobilom!

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U petak 5. siječnja 2024. oko 0.15 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici u ugostiteljskom objektu, 21-godišnjak je staklenim čašama gađao 21-godišnju djelatnicu te razbio čašu. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod 21-godišnjaka je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Navedeni 21-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 21-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog jer je posluživala  piće alkoholiziranoj osobi. Također je utvrđeno da je 45-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta dozvolio da isti radi duže od radnog vremena i protiv njega slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu zbog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Pod utjecajem alkohola omalovažavali i vrijeđali policijske službenike

U petak 5. siječnja 2024 oko 0.50 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na terasi i u ugostiteljskom objektu, 18-godišnjak i 31-godišnjak su prilikom postupanja omalovažavali i vrijeđali policijske službenike. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod obojice je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Oba počinitelja su uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije te će biti privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njih slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U četvrtak 4. siječnja 2024. oko 9.45 sati u mjestu Velika u Cirakijevoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 69-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,05 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 69-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom između mjesta Završje i Nurkovac i u Požegi u Ulici Dobriše Cesarića.
 
Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano