Search
Close this search box.

ALKOHOL U PROMETU ‘Pala’ dvojica vozača s preko 2 promila alkohola u krvi – jedan je skrivio i prometnu nesreću!

Prijavio krađu pribora za ribolov

U srijedu 13. rujna 2023. policijskim službenicima je prijavio 34-godišnjak da mu je u dana 10./11. rujna 2023. na području grada Požege, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz osobnog automobila otuđio pribor za ribolov.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U pretrazi pronađeno više komada oružja i streljivo

U srijedu 13. rujna 2023., policijski službenici su temeljem naloga Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Pakraca u kojoj boravi i osobni automobil koji koristi 73-godišnjak te pronašli ručno rađenu pušku, zračnu pušku, plinski pištolj, pištolj-pinkalo, dva pištolja i 456 komada streljiva. Protiv 73-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Požar na otvorenom prostoru

U srijedu 13. rujna 2023. oko 13 sati u mjestu Svilna, 43-godišnjakinja je u vrtu spaljivala biljni otpad, a da nije poduzela sve mjere da se požar ne proširi. Tom prilikom se požar nekontrolirano proširio na suhu travnatu površinu te je izgorjelo pet starih autobusnih guma.

Protiv 43-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U četvrtak 14. rujna 2023. oko 0.15 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, policijski službenici su u prometu zatekli 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,40 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 41-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U srijedu 13. rujna 2023. oko 16 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, 53-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,13 promila upravljao osobnim automobilom, nije držao potreban razmak prilikom čega je prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio zaustavljenog osobnog automobila, a kojim je upravljala 48-godišnjakinja.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 53-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici sv. Roka.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: pixnio

Vezano
Vezano