Search
Close this search box.

ALKOHOLIZIRANI U PROMETU Jedan je vozač skrivio nesreću u kojoj je ozlijeđeno dijete, drugi je upravljao vozilom s 3,40 promila alkohola u krvi a jedna vozačica je pobjegla s mjesta prometne nesreće!

Policijskim službenicima dragovoljno predao marihuanu

U četvrtak 14. prosinca 2023. oko 20.05 sati na području grada Požege, muškarac starosti 26 godina je policijskim službenicima dragovoljno predao cannabis marihuanu.

Protiv 26-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Utvrđeno da je vozač pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete

Policijski službenici su utvrdili da je u srijedu 13. prosinca 2023. oko 18.40 sati u Požegi u Orljavskoj ulici, vozač starosti 39 godina koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,37 promila upravljao osobnim automobilom, nije obilježenom pješačkom prijelazu prišao sigurnom brzinom te je prednjim dijelom vozila udario u dijete starosti 13 godina koje je prelazilo kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno, a vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Pronađena vozačica koja je sletjela vozilom s kolnika

U četvrtak 14. prosinca 2023. oko 1 sat u Požegi u Mlinskoj ulici, 29-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, nije se kretala sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je prešla vozilom na istočnu putnu bankinu te sletjela vozilom s kolnika u kanal.

Nakon prometne nesreće 29-godišnjakinja je napustila mjesto događaja, a da nije obavijestila policiju niti ostavila svoje podatke niti podatke o vozilu. Navedenu su istoga dana oko 8 sati pronašli policijski službenici, a ispitivanjem alkoholiziranosti kod nje je utvrđena prisutnost alkohola od 0,60 promila. Protiv 29-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola od 3,40 promila upravljao vozilom

U četvrtak 14. prosinca 2023. oko 18.45 sati u mjestu Ćosinac, u prometu je zatečen 53-godišnjak koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 3,40 promila upravljao traktorom.

Također kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano