Search
Close this search box.

ALKOHOLIZIRANI VOZAČ Skrivio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen

Pod utjecajem alkohola od 2,17 promila skrivio prometnu nesreću

U nedjelju 9. lipnja 2024. oko 22 sata u mjestu Mihaljevci na raskrižju ulica Kolodvorske i Stjepana Radića, 40-godišnji vozač koji je ne koristeći sigurnosni pojas i pod utjecajem alkohola od 2,17 promila upravljao osobnim automobilom, dolaskom do raskrižja prošao je pored vidljivo postavljenog prometnog znaka „obavezno zaustavljanje“ te sletio s kolnika i udario u betonski cvjetnjak.

U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
 
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 70 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  subotu 8. lipnja 2024. oko 23.35 sati u mjestu Ferovac gdje su policijski službenici  u prometu zatekli vozača starosti 40 godina koji je pod utjecajem alkohola od 1,89 promila upravljao osobnim automobilom.  

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu