Search
Close this search box.

ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU Jedan automobilom udario u pješaka, drugi nije imao ni položen vozački ispit!

Upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola pa udario u pješaka

U subotu 3. veljače 2024. oko 7.50 sati u mjestu Filipovac u Lipičkoj ulici, 26-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,12 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine udario je prednjim dijelom vozila u 71-godišnjeg pješaka koji je gurajući bicikl prelazio kolnik van obilježenog pješačkog prijelaza, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

U prometnoj nesreći pješak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 26-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola upravljao vozilom

U subotu 3. veljače 2024. oko 21.50 sati u mjestu Daranovci, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,61 promil upravljao 31-godišnjak, a koji kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano