Search
Close this search box.

APEL ŽUPANIJSKE VATROGASNE ZAJEDNICE GRAĐANIMA Poštujte odluku o zabrani paljenja vatre na otvorenom prostoru do 30.rujna!

Zbog izuzetno sušnog razdoblja i nepovoljnih vremenskih prilika koje pogoduju brzom širenju požara, Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije je građanima uputila apel da se suzdrže od bilo kakvog korištenja vatre na otvorenom prostoru.
Iz Vatrogasne zajednice podsjećaju na Odluku o zabrani paljenja vatre na otvorenom koju je županica g. Antonija Jozić donijela 13. svibnja 2022. godine. Tom odlukom je zabranjeno paljenje vatre na svim otvorenim prostorima (poljoprivredno zemljište, zaštićeni dijelovi prirode, šume, šumska zemljišta, zemljište u neposrednoj blizini šume, zemljište na kojemu su građevine javne i poslovne namjene, odlagališta otpada, gradski parkovi, okućnice i ostali otvoreni prostori) u razdoblju od 01. lipnja do 30. rujna 2022. godine. Izuzima se paljenje vatre u tipskim ložištima izgrađenim u svrhu pripreme hrane prilikom čega treba voditi brigu da se poduzmu sve preventivne mjere zaštite od požara.
– U proteklom razdoblju je bilo vrlo malo padalina pa je stoga vegetacija suha što doprinosi brzom širenju požara te je gotovo nemoguće kontrolirati paljenje vatre na otvorenim prostorima. Apeliramo da se spaljivanje ne obavlja već da se vrši kompostiranje, mehaničko uništavanje ili da se čeka kraj zabrane paljenja vatre na otvorenom i kada se stvore povoljni uvjeti za spaljivanje, naravno opet uz poduzimanje svih preventivnih mjera kako ne bi došlo do požara – ističu u VZ Požeško-slavonske županije.

Izvor: Marko Ašenbrener, struč.spec.ing.sec.,
               županijski vatrogasni zapovjednik

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…