Najčitanije

 • Fotogalerije

  BBK POŽEGA Ukupni je pobjednik Slavonske brdsko biciklističke lige 2022. – individualno, novi požeški prvaci su Noa Begović, Branimir Banko i Krešimir Pavičić

  Utrkama u Donjem Miholjcu (XCO Stara Drava) i Slatini (XCM Javorica) završena je ovogodišnja sezona Slavonske brdsko biciklističke lige SBBL. Nakon 8 planiranih i održanih kola došlo je vrijeme svođenja računa i zbrajanja rezultata. A to je ove godine za članove BBK Požega bio jako ugodan posao.

  Gledano individualno, Požežani se mogu pohvaliti s ukupnim pobjednicima najmlađe i najstarije kategorije! Dvanaest godina mladi Noa Begović ove se godine prijavio u Klub te je već u svojoj prvoj sezoni pobijedio u kategoriji U13 muški. Noa je u 6 voženih utrka sakupio 153 boda, ispred Natanaela Dubravčića iz BK Dugo Selo (110 bodova) i Luke Kišičeka iz BGK Tuškanac (100 bodova). Bravo Noa!

  Dok je pojava mladoga Noe svima bila novost, nikoga nije iznenadila konstantna forma klupskog veteranskog asa Krešimira Pavičića. Krešo je odradio još jednu dominantnu sezonu – od 7 voženih utrka pobijedio je u pet te dva puta bio drugi. Ukupno je skupio 360 bodova (drugoplasirani Siniša Crnčan iz BK Maraton Team Donji Miholjac osvojio je 167, a treći Duško Marić, BK Našice, 157 bodova).

  Ali to nije sve! Veliki uspjeh ostvario je i Branimir Banko koji je ukupni pobjednik kategorije junior. Iako je u 7 nastupa ostvario “samo” jednu pobjedu, Branimir je bio konstantan tijekom cijele sezone te su mu još 4 druga i dva treća mjesta donijela ukupno 258 bodova. Drugi u juniorima bio je Domagoj Safundžić (BK Festung Slavonski Brod, 235 bodova), a treći Lovro Petrlić (BGK Tuškanac, 200 bodova).

  Osim Noe Begovića, dva nova člana Kluba su Karlo Buti i Tomislav Matešić. Obojica su postigla izvrsne rezultate. Karlo se natjecao u kategoriji Sport – nastupio je u 6 utrka, pobijedio u 3 i još je dva puta bio drugi. Prije zadnjeg kola u Slatini bio je vodeći u poretku kategorije, međutim dan prije utrke obolio je od Covida-19 i nije mogao nastupiti. Zbog bolesti je u zadnjoj utrci ispustio pobjedu u kategoriji… Na kraju je ukupno bio drugi s 240 bodova, iza Anđelka Majstorića (BK Festung, 280 bodova), a ispred Saše Prežnika (BK Festung, 201 bod).

  Tomislav Matešić osvojio je treće mjesto u kategoriji veteran A (natjecatelji 30-39 godina starosti). Najbolji plasmani bili su mu dva treća mjesta u Orahovici i Donjem Miholjcu, a bilo je tu i dosta četvrtih mjesta. Ukupno je osvojio 145 bodova. Pobjednik veterana A je Ivan Pintera (BK Bor Virovitica, 360 bodova), a drugi je Antun Umiljanović (BK Našice, 254 boda).

  Još jednu vrlo dobru sezonu te puno skupljenih bodova za sebe i klub imao je Tihomir Šatrović u veteranima B (40-49 godina). Ukupno je zauzeo 4. mjesto sa 174 boda, malo iza Mađara Zoltana Horvata iz Greenwaya (191 bod). Pobjednik u veteranima B je Robert Hotko (BK Bumbar Zaprešić, 380 bodova), a drugi je Tihomir Kovač (BK Osijek 2010, s 220 bodova).

  Osim spomenutih, za Klub su tijekom ove godine nastupali (i osvajanjem bodova doprinijeli ukupnoj klupskoj pobjedi):
  – Matej Skuzin (kategorija Elite) – 2 vožene utrke, ukupno 8. mjesto, 70 bodova
  – Filip Križanac (Elite) – 4 utrke, ukupno 20. mjesto, 23 boda
  – Nikolina Skuzin (žene) – 1 utrka, ukupno 11. mjesto, 25 bodova
  – Mihael Pandžić (veteran A) – 2 utrke, ukupno 11. mjesto, 36 bodova
  – Mihael Rukavina (veteran B) – 1 utrka, ukupno 26. mjesto, 7 bodova

  Prvo izdanje SBBL-a voženo je 2009. godine i tada je BBK Požega osvojila klupsko natjecanje (koje je zbroj individualnih bodova natjecatelja iz svih kategorija osim Sporta). Od tada smo imali pregršt individualnih pobjeda u svim kategorijama, gotovo svake godine bili smo među prva tri kluba ukupno, međutim sve do ove godine nismo uspjeli ponovo stati na najvišu stepenicu klupskog postolja. Ove godine, kada smo se možda i najmanje nadali, na kraju smo ipak osvojili naslov.

  Ukupno je u SBBL 2022 nastupilo 27 biciklističkih klubova iz Hrvatske, Srbije, Mađarske te Bosne i Hercegovine. BBK Požega osvojio je prvo mjesto s 1022 boda, drugi je bio BK Maraton Team Donji Miholjac (927 bodova), a treći BK Bor Virovitica (917 bodova).

  Izvor: predsjednik BBK Požega Mihael Rukavina

   

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije