Search
Close this search box.

BILI NEOPREZNI Dvije žene se sumnjiče za prevaru 70-godišnjaka dok je 23-godišnjak prevaren putem interneta!

Prevarile 70-godišnjaka

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe s područja Slavonskog Broda starosti 49 i 58 godina koje se sumnjiči da su počinile kazneno djelo „Prijevara“. Naime, one su 20. prosinca 2023. oko 12.30 sati u mjestu Mihaljevci, prevarile 70-godišnjaka za novčani iznos od preko 150,00 eura. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
 
Kupovao putem interneta pa prevaren

Policijskim službenicima je prijavio 23-godišnjak s područja Pleternice da je u siječnju 2024. na Internet oglasniku s nepoznatom osobom dogovorio kupnju dijelova za automobil nakon čega je zaprimio lažnu SMS poruku s linkom koji mu je navodno poslala Hrvatska pošta gdje se od njega zatražilo da na nepoznati račun uplati novac  i da svoje osobne podatke vezano za narudžbu, a nakon čega mu je s računa skinut novac.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve e-mailove ili SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, da budu oprezni pri plaćanju online transakcijama kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela te da ne ustupaju podatke bankovnih kartica i svoje osobne podatke nepoznatim osobama.
 
Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila  se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi na raskrižju ulica Industrijska i Šokačka te bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici u Ulici Vladimira Nazora.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano