Najčitanije

 • Fotogalerije

  BIŠKUPCI Održana prva smotra dječjih folklornih skupina „Pleti kolo“

  U organizaciji KUD-a „Šijaci“ iz Biškupaca te pod pokroviteljstvom općine Velika, danas su u biškupačkoj školi zaplesala djeca iz naše i susjedne nam Brodsko-posavske županije.
  Program je započeo himnom u izvedbi Gabrijele Škrabal te minutom šutnje preminulim članovima prisutnih KUD-ova i poginulim hrvatskim braniteljima. Posebni pozdravi upućeni su načelniku općine Velika Robertu Hofmanu, direktoru turističke zajednice „Zlatni Papuk“ Tomislavu Galiću te članovima općinskog vijeća i predstavnicima škola. Predsjednik KUD-a „Šijaci“ iz Biškupaca Alojz Škrabal istaknuo je da zahvaljujući malim folklorašima, kulturna baština velikih folkloraša neće pasti u zaborav.
  Bernard Grujić u ime općine Velika prisjetio se: „Ja sam krenuo prije 35 godina u folklor i sve što sam prošao lijepo i što ostaje u sjećanju tijekom cijelog života, prošao sam zahvaljujući folkloru – putovanja, nastupi, prijateljstva, pjesme i plesovi.“
  Posebna zahvala upućena je voditeljici KUD-a „Šijaci“ Mariji Petrović koja je najzaslužnija za organizaciju ove smotre. Nakon primitka poklona i njene zahvale svima koji su ju u ovom podržali, domaći folkloraši otvorili su plesne nastupe. Sudionici programa bili su: – KUD „Slavonija“ Gornji Andrijevci, KUD „Orljava“ Pleternica, KUD „Matija Antun Relković“ Davor i HKUD „Slavonija“ Jakšić.

  Tekst i foto: Marija Krupanjsky

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije