Search
Close this search box.

BIŠKUPCI Otvoren društveni dom i održani 7. Susreti folklornih pjevačkih skupina – na državnu smotru će pjevači iz Pleternice i Jakšića

„Pivaj diko, ja ću ti polagat” naziv je Susreta folklornih pjevačkih skupina koji se sinoć sedmi puta održao u Biškupcima. Organizator je bio domaći KUD Šijaci, suorganizator županijska Zajednica kulturnih udruga a pokrovitelj Požeško-slavonska županija. Nastupilo je sedam pjevačkih skupina – ženske Šijaka, folklornog ansambla Požega i veličkog KUD Ivan Goran Kovačić, muške HKUD Slavonija iz Jakšića, Orljave iz Pleternice i KUD Bektež, te mješovita skupina Zavičajnog KUD Rama iz Pleternice – koje su izvodile izvorne pjesme. Stručno povjerenstvo je ocijenilo kako su bolji od ostalih bili pjevači iz Pleternice i Jakšića pa će oni našu županiju predstavljati na Državnu smotru pučkog pjevanja.
Inače, prije početka 7.Susreta folklornih pjevačkih skupina načelnik Općine Velika Robert Hofman svečano je otvorio društveni dom izgrađen na mjestu stare škole, a koji će koristiti KUD „Šijaci”. Prostor je blagoslovio stražemanski župnik Robert Mokri.
O povijesti i radu KUD-a Šijaci, koje ove godine slavi 65-tu obljetnicu osnivanja, govorio je njegov sadašnji predsjednik Alojz Škrabal. Pjevačkoj smotri u Biškupcima prisustvovao je i zamjenik županice Ferdinand Troha. Za dobru zabavu posjetitelja izvan službenog dijela programa pobrinuo se TS Zlatna dolina. Otvorenje društvenog doma i smotru pjevačkih skupina možete pogledati na facebook stranici Požeškog vodiča.

Tekst i foto: Vesna Milković

Vezano
Vezano