Search
Close this search box.

BRODSKI DRENOVAC Uskoro završetak pješačke staze – „Ulaganja u prometnu infrastrukturu su prioritet“


Nakon zimskog perioda, radovi na izgradnji pješačke staze u Brodskom Drenovcu su intenzivirani te se uskoro očekuje i završetak istih. Kako je istaknula Ivona Matačić, ravnateljica Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije, koja je investitor, ugovorena vrijednost radova iznosi 433 tisuće s uključenim PDV-om, a rok završetka je 31. svibnja 2024. godine.
– Za asfaltiranje trenutno imamo pripremljeno tri tisuće metara od ukupne dužine gotovo pet kilometara, a projektom će se ostvariti pješačka komunikacija kroz cijelo naselje. Zadovoljni smo jer vrijeme ide na ruku radovima i nakon početnih nekoliko kišnih tjedana vjerujemo kako će se radovi i završiti u zadanom roku. U planu za ovu godinu, ovdje imamo i uređenje autobusnih stajališta što predstavlja nastavak podizanja kvalitete komunalne opremljenosti naselja te povećanje sigurnosti prometa u dijelu županijske ceste ŽC4185 – rekla je Matačić.
Dvadeset posto radova koji su u završnoj fazi sufinancira Grad Pleternica.
– Izuzetno smo zadovoljni što se radovi u Brodskom Drenovcu privode kraju i time smo korak bliže zacrtanom cilju, a to je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim našim naseljima – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Osim projekta u Brodskom Drenovcu, u tijeku je i sanacija pješačke staze u naselju Dobrovac u dijelu županijske ceste ŽC 4236, u dužini 1300 metara, a čiji završetak se također očekuje u svibnju.
Uskoro se očekuje i sanacija staze u naselju Gaj na području Grada Lipika, kao i izgradnja pješačke staze u naselju Grabarje na području Grada Kutjeva. U planu građenja Županijske uprave za ceste nalazi se i izgradnja biciklističke staze i to u dijelu županijske ceste ŽC 4116 na dionici od groblja u Jakšiću prema Vetovu u dužini od tri kilometra. Procijenjena vrijednost radova je 288.000,00 eura plus PDV, a izvođenje će sufinancirati, uz Općinu Jakšić i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u iznosu od 66.361,40 eura.
Županica Antonija Jozić istaknula je kako su ulaganja u prometnu infrastrukturu prioritet jer se radi o projektima koji direktno povećavaju kvalitetu života i razinu sigurnosti građana, a osim onih županijskih, brojni su projekti i na državnim dionicama na području Požeško-slavonske županije.
– Ovakvi projekti su izuzetno važni jer direktno utječu na sigurnost građana i zbog toga predstavljaju prioritet u svim našim gradovima i općinama. Uz navedene projekte koji su uključeni u Plan građenja Županijske uprave za ceste, jedan od budućih projekata ovog tipa koji bih posebno istaknula je izgradnja pješačkih staza i kolnih ulaza kroz naselja Vidovci i Dervišaga. Ulaganja se rade prema prioritetima i prema ukazanim potrebama jedinica lokalne samouprave, a veliki partner u izgradnji adekvatne prometne infrastrukture su naravno Hrvatske ceste kojima se ovim putem zahvaljujem. Svjesni smo i problematike kašnjenja na određenim dionicama kao što su rekonstrukcije državne ceste Lipik-Dobrovac i državne ceste Frkljevci-Kadanovci što ni u kojem slučaju ne stavljamo po strani. Iako nismo investitor i dalje smo ti koji će ukazivati na probleme i apelirati kako bi agonija naših građana koju stvara kašnjenje čim prije završila – zaključila je Jozić.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…