Search
Close this search box.

BRZOPOTEZNO ŽUPANIJSKO PRVENSTVO U ŠAHU Uvjerljivi pobjednik Šahovski klub Požega

U prirodnom ambijentu Sovskog jezera održano je ekipno brzopotezno prvenstvo u šahu Požeško-slavonske županije, na kojemu je sudjelovalo pet ekipa. Domaćin prvenstva bio je Šahovski klub Čaglin koji je u suradnji sa Županijskim šahovskim savezom organizirao ovo zanimljivo šahovsko nadmetanje. Igralo se s tempom 15 minuta po igraču ili ukupno je bilo na raspolaganju pola sata za partiju.

Sudionike natjecanja prigodnim je riječima u ime domaćina  pozdravio Ivica Kopecki, predsjednik čaglinskog Šahovskog kluba, zaželio im dobrodošlicu i dobre rezultate. Pozdravljajući šahiste, predsjednik Županijskog šahovskog saveza Nenad Vlašić je napomenuo kako na natjecanju nedostaju dva kluba-Lapjak i Kutjevo.

-Problem je što nema mladih igrača, a to se može riješiti tek u sljedećih nekoliko godina. Po mojemu mišljenju pandemija koronavirusa upropastila je šah, osobito u našoj sredini, a nemamo nijednu kvalitetnu školu šaha. U zadnje vrijeme izgubili smo nekoliko značajnih šahista, kao što su Mile Maras, Hrvoje Dusper, Stjepan Grgurić i drugi, što je veliki gubitak za ovako malu sredinu-kazao je N. Vlašić, a zatim je minutom šutnje odana počast preminulim šahistima.

Nakon zanimljivih šahovskih nadmetanja, prema očekivanju je prvo mjesto uvjerljivo osvojio Šahovski klub Požega, član Prve B hrvatske šahovske lige, osvojivši s tri pobjede i jednim neriješenim ishodom 7 bodova (12,5 bodova svi igrači). Za pobjedničku ekipu nastupali su Siniša Tomerlin, Nenad Vlašić, David Marčinković i Borna Vlašić. Drugo mjesto zauzeo je ŠK Pakrac-Lipik , treće ŠK Brestovac , četvrto mjesto ŠK Vina Markota , a peto ŠK Čaglin . Trima prvoplasiranim ekipama uručeni su pehari. Prvenstvo je uspješno sudio klupski sudac Borna Vlašić iz Požege. Poslije natjecanja domaćin je za šahiste pripremio zajednički ručak, uz harmonikašku glazbu dueta Pamer iz Čaglina.

Tekst i foto: I. Tomić

 

 

 

 

 

 

 

Vezano
Vezano