Search
Close this search box.

BUK Održana 9.Smotra pučkog crkvenog pjevanja

U župnoj crkvi svetog Jurja Mučenika u Buku održana je 9. Smotra pučkog crkvenog pjevanja. Organizator je, kao i ranijih godina, bio KUD „Svilenka”
Smotra pučkog crkvenog pjevanja organizira se u čast Gospi Snježnoj, 5.kolovoza, no zbog zauzetosti domaćih i gostujućih pjevača oko sanacije šteta od nevremena, ove godine je iznimno termin pomaknut za rujan.
Uz domaćina, KUD Svilenku, na ovogodišnjoj Smotri nastupili su KUD „Sve lipo” iz Srednjeg Lipovca, KUD Tomislav Donji Andrijevci, KUD Bektež i KUD Jasen iz Šaptinovaca. Njih, kao i domaće stanovništvo, u ime organizatora je pozdravila predsjednica Svilenke Branka Leist a potom i gradonačelnica Marija Šarić.
Po završetku Smotre, svetu misu je predvodio mjesni župnik Željko Volarić koji je pritom blagoslovio članove prisutnih kulturno-umjetničkih društava.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…