Search
Close this search box.

ČAGLINSKI JUDO KLUB “SLAVONAC“ Lana Knaus u Zagrebu postala državna prvakinja

U Zagrebu je 21. svibnja održano državno prvenstvo u judu za uzrast do 14 godina, koje je okupilo 316 judaša iz 56 klubova. Judo klub „Slavonac“ iz Čaglina predstavljala je Lana Knaus te u svojoj kategoriji do 57 kg osvojila prvo mjesto i naslov državne prvakinje. Nije imala nimalo lak zadatak- postati broj 1 među 26 najboljih hrvatskih judašica u toj kategoriji.

Rutinska finalna pobjeda protiv splitske judašice

U prvom kolu ekspresna pobjeda ipponom Lani donosi prolazak u drugo kolo u kojemu je imala težak zadatak-pobijediti prošlogodišnju viceprvakinju. No, to za Lanu nije bio problem, a ponovno ipponom dolazi do pobjede i ulazi u polufinale. Ono joj donosi borbu protiv Zadranke, a Lana je pokazala sve svoje vještine i pobjedom na waza-ari plasirala se u finale. Ovu borbu protiv neugodne Splićanke rutinski odrađuje i ipponom postaje državna prvakinja.

-Valja napomenuti da nijedna judašica protiv Lane nije uspjela ostvariti nijedan bod. Lana je pokazala da je zasluženo najbolja judašica u Hrvatskoj u toj kategoriji i s punim pravom nosi titulu državne prvakinje. Ovo je poseban dan i za nju i za Judo klub “Slavonac” te će se dugo pamtiti-naglašava trener Robert Garc.

Ostvaren san o državnoj prvakinji

Dugogodišnji predani rad, trud i proliveni znoj Lane i njenoga trenera Roberta Garca se isplatio. Sanjala je postati državna prvakinja i san joj se ostvario. Ovo je veliki rezultat i zasigurno možemo reći da je Lana Knaus ponos ne samo Judo kluba „Slavonac“ nego i cijele Općine Čaglin i Požeško- slavonske županije. Iskrene čestitke Lani, treneru Robertu Garcu i njenim roditeljima Ireni i Romanu, koji su joj tijekom  svih godina njenoga treniranja bili podrška. Čestitkama se pridružuje i naš portal “Požeški vodič”. Potrebno je napomenuti kako je na kraju ovoga posebnoga dana Lanu kod  kuće dočekala slavljenička torta i fešta koja je trajala dugo u noć.

Pripremio: I. T.

Foto: Judo klub “Slavonac”, Čaglin

 

 

Vezano
Vezano