Search
Close this search box.

ČAGLINSKI JUDO KLUB „SLAVONAC“ Na turniru „Memorijal Damir Milatović“ u Pisarovini drugo mjesto u ekipnom poretku

U organizaciji Judo kluba Pisarovina, u Pisarovini je prošle subote održan jak turnir pod nazivom „Memorijal Damir Milatović“, na kojemu se okupio 541 natjecatelj iz 39 klubova. Judo klub „Slavonac“ iz Čaglina predstavljalo je 14 natjecatelja. U uzrastu do 10 godina nastupili su Antun Petrović (do 27 kg) i Filip Šutić (do 30 kg). Antun je među 18 natjecatelja, nakon četiri pobjede, osvojio zlatnu medalju. Filip je nakon četiri pobjede i poraza u polufinalu došao do brončane medalje.  U uzrastu do 12 godina borili su se Ivano Bošnjak, Iva Čančar, Ella Lukas i Ivona Švajda. Ivano Bošnjak je među 18 natjecatelja, u kategoriji do 42 kg, nakon tri pobjede i dva poraza završio na petom mjestu. U kategoriji do 28 kg Iva Čančar je osvojila zlatnu medalju nakon odlične treće borbe. Ella Lukas i Ivona Švajda su se ponovno borile u kategoriji do 36 kg koja je imala ukupno 12 borkinja. Ella je nakon dvije pobjede i dva poraza zauzela peto mjesto u ukupnom poretku, a Ivona je nakon tri pobjede osvojila zlato, te je proglašena najboljom natjecateljicom u uzrastu do 12 godina.

U uzrastu do 14 godina klub su  predstavljali Lana Knaus, Filip Matošić, David Petrović, Ivona Švajda (dvostruki start) i Ema Trtanj.  S tri pobjede Lana Knaus osvojila je zlatnu medalju. Filip Matošić je u prvoj borbi upisao poraz te je, nažalost, ovaj put ostao bez plasmana. David Petrović je nakon dva poraza završio na sedmom mjestu. Ema Trtanj je s upisanom pobjedom i dva poraza također natjecanje završila na sedmom mjestu. Ivona Švajda se okušala i u starijem uzrastu, a završila je na trećem mjestu nakon tri poraza. U kategoriji do 16 godina klub su predstavljali Goran Miloš, Lana Knaus (dvostruki start), Domagoj Knežević, Matej Kukić i Tena Trtanj. Goran Miloš i Matej Kukić su upisali svaki po tri pobjede i tako osvojili zlatne medalje, a Domagoj Knežević i Lana Knaus (koja se također okušala u starijem uzrastu) su svatko s jednom pobjedom i porazom osvojili srebrne medalje. Tena Trtanj je s dvije pobjede osigurala zlatnu medalju te je uz to proglašena najboljom natjecateljicom u svom uzrastu.

Čestitke svim judašima na njihovoj borbenosti i uloženom trudu, a ovaj su turnir okrunili i sa zasluženim drugim mjestom u ekipnom poretku. Rezultat s turnira je pokazatelj dobrog rada djece i trenera i treba nastaviti istim tempom i žarom. Cjelodnevna podrška na turniru bili su očevi Roman Knaus i Tomislav Trtanj, koji su djecu za kraj odvezli i na zasluženu večeru u kasnim večernjim satima, nakon uspješno odrađenog dana.  Čaglinski judaši vesele se sljedećim turnirima i državnom prvenstvu za uzrast do 14 godina, koji ih uskoro očekuje.

Izvor: Judo klub “Slavonac”

 

 

Vezano
Vezano