Search
Close this search box.

ČEŠKA BESEDA KAPTOL Sastao se Organizacijski odbor Žetvenih svečanosti – Dožinky će ovog srpnja okupiti tisuću Čeha iz cijele Hrvatske!

Kao što smo već ranije objavili, Češka beseda Kaptol ove će godine biti domaćin Žetvenim svečanostima, tradicionalnoj manifestaciji koja svake druge godine okuplja Čehe iz cijele Hrvatske. Ovogodišnje Dožinky održat će se 15.srpnja a prvi razgovori o tome, u Kaptolu i Daruvaru, održani su još krajem prošle godine. Ovog tjedna u Kaptolu se sastao Organizacijski odbor.


– Ugostili smo predstavnike Saveza Čeha u Hrvatskoj na čelu s predsjednicom Ana-Marijom Štruml – Tuček. Uz nas iz Češke besede, sastanku je prisustvovao i načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić. Dogovoren je okvirni program pa će se tako u petak navečer održati izložba i koncert u dvorištu našeg Češkog doma. Središnje događanje je u subotu kad očekujemo oko tisuću gosti, Čeha iz cijele Hrvatske. Povorka svih sudionika će u 18 sati krenuti od Požeške ulice, proći će oko Starog grada i vratiti se nazad do igrališta gdje će se od 20 sati održati nastupi – rekao nam je predsjednik Češke besede Kaptol Zdenko Tauš.
Kaptol je Žetvenim svečanostima bio domaćin i 2014.godine a ovogodišnje domaćinstvo poklapa se s proslavom 100-te godišnjice Češke besede Kaptol.

Tekst: V.Milković
Foto: Češka beseda Kaptol

 

Vezano
Vezano