Search
Close this search box.

ČEŠKA BESEDA KAPTOL Svečano otvorena novouređena kuhinja u domu udruge – počele pripreme za Smotru dječjeg folklora

U Češkom domu u Kaptolu sinoć je bilo veselo – svečano je otvorena novouređena kuhinja a potom je nastavljeno druženje uz glazbu. Gosti večeri bili su saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, dopredsjednica Saveza Čeha u Hrvatskoj Marija Valek i načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.
– Kuhinja je uređena u prostoru gdje je i do sada bila ali je sad suvremeno opremljena. Vrijednost je 38 000 kuna a novac smo osigurali preko Saveza Čeha. Pomogla je i Općina Kaptol – rekao je predsjednik Češke besede Zdenko Tauš.


Podsjetimo, ova udruga je uz novi Dom prošle godine već uredila prostor i na njemu pozornicu kako bi se okupljanja i priredbe mogli održavati i na otvorenom. Sad je dodatno uređena i kuhinja.
– Postavit ćemo uskoro i dva rasvijetna stupa kako bi osvijetlili dječje igralište. To će koštati oko 18 000 kuna a novac smo zatražili od Saveza Čeha, obećao je pomoći i načelnik. Sve to radimo kako bi spremno dočekali proslavu 100.godišnjicu dolaska Čeha na ove prostore koja će se obilježiti iduće godine. A što se tiče događanja u ovoj godini, u svibnju nas čeka Smotra dječjeg folklora za što smo već počeli pripreme – najavio je Z.Tauš.

Tekst: V.Milković

Foto: Z.Tauš

 

Vezano
Vezano