Search
Close this search box.

ČESTITKA MINISTRA BANOŽIĆA ROČNICIMA NAKON DAVANJA PRISEGE „Budite uvijek Domovini vjerni!“

U vojarni “123. brigade HV-a” u Požegi danas je svečano prisegnuo 34. naraštaj ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Na današnjoj prisezi svečanu prisegu dala su 73 ročnika, od čega je 19 ročnica i 54 ročnika. Ministar obrane Mario Banožić ročnicima je uputio čestitku:

„Poštovane ročnice i ročnici 34. naraštaja na dragovoljnom vojnom osposobljavanju,čestitam vam na položenoj svečanoj prisegi Domovini!
Čestitam vam što ste pronašli domoljubne motive i prepoznali Hrvatsku vojsku kao zdravu, poticajnu, kompetitivnu sredinu koja otvara mogućnosti razvoja na profesionalnom, ali i na ljudskom planu, sredinu koja ne priznaje prosječnost kao opciju. Čestitam i vašim roditeljima, rodbini i prijateljima koji su vas učvrstili u odluci o pristupanju Hrvatskoj vojsci!
Prisega je veliki trenutak za svakoga vojnika. Predstavlja simbolično  stupanje u redove Hrvatske vojske! Vjerujem kako ćete se i vi, u vašem vojničkom životu, napredujući iz dana u dan, znati suočiti s izazovima i na njih odgovoriti na pravi način!
Budite uvijek sljedbenici nepokolebljive, uspravne Hrvatske, budite uvijek Domovini vjerni!“

Tekst. MORH

Foto: arhiva Požeški vodič

Vezano
Vezano