Search
Close this search box.

CJELODNEVNA ŠKOLA U TRENKOVU Raznolike aktivnosti obogaćuju obrazovanje


U sklopu rubrike “I mi idemo u školu”, Sunčica Findak istražila je jedinstvenu atmosferu i bogatstvo aktivnosti koje nudi osnovna škola u Trenkovu, gdje se provodi projekt cjelodnevne škole.
Ova škola nije samo obrazovna institucija, već i mjesto gdje učenici uživaju u raznolikim aktivnostima, od lego-skupine, malih i velikih robotičara, do školskog benda i matematičkih mozgalica. Učenici se raduju dolasku u školu, gdje ih čeka više od 20 izvannastavnih aktivnosti.

Atmosfera u školi je kao obiteljska, učitelji i učenici zajedno dijele trenutke učenja i zabave. Lego-skupina jedna je od zabavnih aktivnosti, a učiteljica razredne nastave i voditeljica lego-skupine, Vesna Dundović Antolić, istaknula je važnost igre “legićima” u učenju koncentracije, upornosti i timskog rada.

Školski bend “Šalabahter” ne samo da ima vrhunskog učitelja glazbene kulture, već i uživa u novim instrumentima. U školi uz učenike sviraju i pjevaju učitelji, imaju nekoliko tamburaških orkestara.
– Jedna od boljih stvari ovog projekta jest to što smo mogli nabaviti opremu koja će pomoći djeci da iskažu svoju kreativnost, kaže učitelj glazbene kulture Zvjezdan Marjanović. I dodaje – zahvaljujući i tomu danas svaki treći učenik svira neki instrument.

Patrik svira i kod kuće. Kaže – susjedi mi nisu uvijek sretni zbog toga. Malo ih živcira zato što nekad znam svirati po noći, ali dobro, priznaje.

U susjednoj učionici, učitelj informatike Petar Jurković, ističe impresivan broj robota koje su sami učenici izradili. Mali robotičari poput Karla sanjaju o robotima koji bi sve radili, čak i kuhali.

Uz lego-skupinu, glazbeni bend, robotičare, keramičare tu su i zaljubljenici u matematičke mozgalice i sudoku. Karla je državna prvakinja u sudokuu.
– Sudoku mi je opuštanje, nekima je to sport, ja sam se pronašla u tome, kaže Karla.

Ravnateljica škole Danijela Krizmanić ističe da imaju čak 22 aktivnosti.

Cjelodnevna škola je postala prava oaza za učenike, gdje se obrazovanje prožima s raznolikim i inspirativnim aktivnostima.

I dok je nastava završila, učenici se nastavljaju igrati oko škole, s osmijesima na licima i radujući se što nema pisanja zadaće.

Izvor: magazin.hrt.hr

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano