Search
Close this search box.

„ČUVAJMO OBIČAJE ZAVIČAJA” U Velikoj vas čekaju Najduži stol, smotra folklora te koncerti Dražena Zečića i Cecilije!


Najduži stol, smotra folklora te koncerti Dražena Zečića i Cecilije čekaju vas od 24. do 26.svibnja. Rečeno je to na danas održanoj konferenciji za novinare na kojoj su tradicionalnu manifestaciju „Čuvajmo običaje zavičaja” najavili direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić, njegova zamjenica Kristina Rupert i predsjednik KUD-a Ivan Goran Kovačić Bernard Grujić.
„Čuvajmo običaje zavičaja” jedinstvena je gastro-kulturna i turistička manifestacija koja već godinama u Veliku dovodi i sudionike i goste iz raznih krajeva Hrvatske te zemalja u okruženju pa će tako biti i ovog svibnja. Trodnevni program započet će u petak koncertom Dražena Zečića pod velikim šatorom a pratit će ga sve poznatiji „Paori”. Početak koncerta zakazan je za 21 sat.
– Najduži stol je središnje događanje ove manifestacije a započet će u subotu u 19 sati a nakon toga, u 21,30 sati imat ćemo koncert Cecilije. Što se tiče Najdužeg stola, on nam je 13.po redu a ove godine ćemo, kao i prijašnjih, imati goste iz cijele Hrvatske. Sudjelovat će i svi folkloraši koji dolaze dan ranije na spavanje, iz Raše, Budimpešte, iz Vojvodine te Bosne i Hercegovine ali, imat ćemo tu i goste iz cijele kontinentalne Hrvatske. I ove godine imat ćemo pečenog vola koji će se posjetiteljima dijeliti u sklopu Najdužeg stola kako nitko ne bi ostao gladan – najavio je T.Galić. Svi posjetitelji, dodao je, na ulazu će platiti 5 eura za što će dobiti narukvicu i pribor za jelo i nakon toga će moći jesti i piti sve što je ponuđeno na štandovima u neograničenim količinama.
Smotra folklora, po kojoj je naziv dobila cijela trodnevna manifestacija, održat će se 32.put a, prema najavi B.Grujića, za sada je siguran dolazak 11 kulturno-umjetničkih društava.To su HKUD „Matija Gubec” Tavankut, HKUD „Dubrave” Aladinići, Hrvatska izvorna grupa Budimpešta, KUD „Klokotič” Rumunjska, RKUD „Rudar” Raša, KUD „Šijaci” Biškupci, KUD „Orljava” Pleternica, Češka beseda Kaptol, KUU „Miljevci”, KUD „Jasen“ Šaptinovci i KUD „Tomislav“ Sibinj a nastupit će i mališani iz Dječjieg vrtia kao i veličke mažoretkinje. Svi oni će u mimohodu proći od 16,30 sati proći dionicom od Trga hrvatskih branitelja do velikog šatora a program će početi u 17,30 sati.
Dodajmo na kraju kako se prijave za izlagače na Najdužem stolu primaju još do ponedjeljka.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega