Search
Close this search box.

DA IH SE NE ZABORAVI Memorijalna biciklistička vožnja u čast i sjećanje na poginule pripadnike SJP “Trenk” Požega

Na današnji dan 1995. godine, provedena je vojno-redarstvena akcija “Bljesak” u kojoj su djelatnici Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega zajedno s djelatnicima ATJ „Lučko“ dobili težak zadatak osvajanja jakog neprijateljskog uporišta na Ivanovcu. Tijekom akcije poginuli su Tomislav Štefaniak i Daniel Andrić, dok je sedam djelatnika teško ranjeno.

I ove godine u čast i spomen na dvojicu poginulih pripadnika SJP „Trenk“ održana je Memorijalna biciklistička vožnja od Trenkovo do Ivanovca u kojoj je sudjelovalo desetak djelatnika PU požeško-slavonske. Na put od oko 80-ak kilometara  krenuli su simbolično iz dvorca u mjesto Trenkovo gdje je tijekom Domovinskog rata bila smještena  SJP „Trenk“ Požega, a tijekom puta su zapalili lampione i kod zgrade policije na spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije “Trenk”.

U spomen na Tomislava i Daniela, nekoliko metara od mjesta njihovog stradavanja na Ivanovcu je podignuto Spomen obilježje, a i ove godine su se predstavnici PU požeško-slavonske predvođeni načelnikom Željkom Grgićem i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetili svojih pripadnika i kolega koji su položili svoje živote za hrvatsku domovinu.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća održana je sveta misa koju je predvodio policijski kapelan vlč. Željko Volarić.
 

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega