Search
Close this search box.

ĐAČKI DOM POŽEGA Organizator natjecanja regionalnih učeničkih domova u fotografiranju sakralnih motiva

Djelatnici i učenici Đačkog doma u Požegi pokrenuli su projekt upoznavanja slavonskih učeničkih domova s našim zavičajem, a ove godine su za temu izabrali sakralno blago Požege. U Požegu su doputovali odgajatelji i učenici iz Učeničkog doma Srednje škole Pakrac, Srednjoškolskog đačkog doma Osijek, Doma učenika Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, osječkog Doma učenika Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“ i Učeničkog doma „Hrvatskoga radiše“ Osijek. Zajedno s učenicima i djelatnicima požeškog Đačkog doma posjetili su Crkvu svetog Lovre, Katedralu svete Terezije Avilske (uključujući njenu Riznici i kriptu), kao i Dijecezanski muzej.
Svi učenici imali su zadatak fotografirati sakralne motive, a organizirano je natjecanje na kojem su sami sudionici birali najuspjelije fotografije. Pri tome nisu mogli dati glas fotografiji svoje ustanove.

Prvo mjesto je osvojila fotografija „Svjetlost“ Edite Jurušić iz Srednjoškolskog đačkog doma Osijek, drugo mjesto pripalo je fotografiji „Prvi udarac zvona označava novi početak“ Luke Obada iz Učeničkog doma „Hrvatskoga radiše“ Osijek, a treće mjesto fotografiji „Bajkoviti fenomen“ Ane Kovačić iz Učeničkog doma Srednje škole Pakrac. Učenicima su uručene prigodne nagrade, a svi domovi dobili su zahvalnice za sudjelovanje na ovom natjecanju upriličenom povodom Dana Đačkog doma u Požegi.

Izvor: Učenički dom Požega

 


Vezano
Vezano