Search
Close this search box.

ĐAČKI DOM POŽEGA U pisanom i elektronskom obliku izdali list „Domus populi”

Učenici koji žive u Đačkom domu u Požegi, uz pomoć odgojno obrazovnih djelatnika, izdali su domski list. Evo što nam je o tome javila Štefanija Drežnjak:

– Đački dom u Požegi je početkom ove školske godine prijavio projekt “Domska škola medijske pismenosti” na Poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini2022./2023. Projekt je odobren te su dobivena sredstva usmjerena na stjecanje vještina medijske pismenosti i izradu domskog lista pod nazivom „Domus populi”.


Učenici su se uključili u pripremu lista svojim prijedlozima, istraživanjem i opisivanjem važnih događaja u domu tijekom protekle godine. Uz mentoriranje odgojno obrazovnih djelatnika izradili su domski list u tiskanom i elektronskom izdanju te kroz novinarsku praksu učili o medijskoj pismenosti i digitalnom građanstvu.
Prvim brojem lista predstavili smo naš dom, djelatnike i učenike, aktivnosti koje provodimo, s kim smo se družili i surađivali, što smo učili i obilježili. Izrađeno je i tiskano ukupno 70 primjeraka te digitalno izdanje domskog lista.

Izvor:Štefanija Drežnjak

Vezano
Vezano