Search
Close this search box.

DAN GRADA POŽEGE Svečanoj sjednici prisustvovao i premijer Andrej Plenković a zaslužnim kolektivima i pojedincima uručena priznanja

Dan Grada Požege, 12.ožujka, obilježen je jučer svečanom sjednicom Gradskog vijeća kojoj je prisustvovao i premijer Andrej Plenković. Osim njega, među brojnim gostima bili su i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te saborske zastupnice Anamarija Blažević i Martina Vglašić Iljkić.
Sve prisutne pozdravio je najprije predsjednik Gradskog vijeća Matej Begić nakon čega je prikazan film o aktivnostima u proteklom periodu. Uslijedili su prigodni govori gradonačelnika dr.sc.Željka Glavića i županice Antonije Jozić a potom je riječ uzeo premijer Plenković. Izrazio je zadovoljstvo što se na sjednici moglo čuti o brojnim postignućima koja su ostvarena kroz suradnju Grada i Vlade RH. – Ova će Vlada i dalje podržavati brojne projekte koji se tiču i Požeško-slavonske županije, ali i cijele Slavonije Baranje i Srijema. U ova dva mandata naše Vlade, nema županije, grada ni općine , na istoku Hrvatske koji nisu osjetili barem dio realizacije provedbe tri milijarde eura vrijednih projekata na tom području – rekao je premijer. Njegov govor u cijelosti možete poslušati na facebook stranici Požeškog vodiča.

Kao i obično, povodom Dana grada dodijeljena su javna priznanja koja su ove godine podijeljena ovako: počasni građanin je Tin Kolumbić (nagradu je preuzela njegova kćer), Željko Balog  i Georgije Diklić primili su Nagradu za životno djelo, Nadi Ušurić je dodijeljena Povelja humanosti, Marina Mihelčić i Goran Matijević dobili su Godišnju nagradu a DVD Požega Kolektivnu nagradu.
U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici i nastavnici Glazbene škole Požega.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi