Search
Close this search box.

DAN OPĆINE ČAGLIN Županica Jozić – “Ovo je primjer na koji način mladi čovjek koji ima viziju, zajedno sa svojim suradnicima može promijeniti obrise općine”

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća općine Čaglin jučer je proslavljen dan najistočnije općine Požeško-slavonske županije. Na samom početku svečane sjednice okupljenima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Željko Šutić koji je u ime vijećnika i svoje osobno ime zahvalio svima nazočnima na dolasku.

Svečanoj sjednici koja je održana u obnovljenom mjesnom domu u Milanlugu, uz predsjednika vijeća, vijećnike i načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača, prisustvovali su saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, zamjenik županice Ferdinand Troha, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, predstavnici gradova i općina s područja Požeško-slavonske i susjednih županija, kao i predstavnici vojske, policije, te vjerskog, gospodarskog i kulturnog života.

Nakon prikazanog kratkog filma o općini Čaglin te radovima i investicijama koje su se odvijale u proteklom razdoblju, prigodnim govorom obratio se općinski načelnik Dalibor Bardač. „Pozdravljam vas u općini koja se nalazi na tromeđi Brodsko-posavske, Požeško-slavonske te Osječko-baranjske županije, a koja se prostire na gotovo 180 km2, te u svom sastavu ima 31 naselje u kojima prema najnovijem popisu živi 2122 stanovnika. Pozdravljam vas u ime općine čija je misija osigurati svojim stanovnicima najbolje moguće uvjete života u skladu s njihovim potrebama uz održivi gospodarski razvoj i očuvanje prirodnih resursa i ljepota općine, a vizija biti poželjno mjesto za život koje će uz razvoj industrije, poduzetništva, turizma i poljoprivrede biti zaštitnik prirodnih krajobraza, kulture i povijesne baštine ovog kraja.“ – istaknuo je načelnik Bardač te ukratko podnio svojevrsni izvještaj o radu u proteklom razdoblju rekavši kako se povjerenje stanovnika može opravdati jedino radom, zalaganjem te u konačnici i rezultatima.


Županica Antonija Jozić istaknula je kako danas uistinu možemo svjedočiti kako izgleda kada svojoj zajednici i sredini, uz hrabrost, odvažnost, mladost i volju, daš cijeloga sebe. „Svoja znanja, iskustva, elan i svoju energiju načelnik Bardač stavio je na raspolaganje za javno dobro te time pokazao kakvi zapravo rezultati proizađu iz svega toga. Općina Čaglin uistinu je jedan primjer na koji način mladi čovjek koji ima viziju, zajedno sa svojim suradnicima može promijeniti obrise općine. Svi se mi sjećamo kako je Čaglin izgledao prije sedam  ili deset godina i uistinu mislim da svi možemo svjedočiti promjenama koje su se ovdje dogodile.“ – rekla je županica.


„Sve drugo što planirate vjerujem da ćete to uistinu i realizirati u razdoblju koje je pred nama. Pokazali ste da znate koristiti Europske fondove i pripremiti projekte. Svi zajedno pokazujemo zajedničku suradnju, od mjesnih odbora do gradova i općina, županije, pa prema Vladi RH i svim državnim institucijama i vjerujem da na tim krilima optimizma možemo stvari mijenjati na bolje.“ – naglasila je županica Jozić čestitavši svim mještanima Čaglina dan njihove općine.

Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, pozdravivši sve nazočne u svome obraćanju istaknuo je priželjkivano obećanje da će se projekt pročistača otpadnih voda u općini Čaglin uskoro privesti kraju.
Saborska zastupnica i gradonačelnica grada Pakraca Anamarija Blažević pohvalila je rad načelnika i njegovih suradnika za razvoj općine istaknuvši kako se zajedničkim snagama mora ulagati i u najmanju općinu Republike Hrvatske, pa tako i u našoj županiji.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća zaslužnim pojedincima uručena su priznanja, a ovogodišnji laureati bili su Centar za pomoć u kući Snježana, Povijesna postrojba Trenkovi Panduri, dok su nagradu općine Čaglin dobili Dobrovoljno vatrogasno društvo Čaglin te učenica OŠ Stjepana Radića Čaglin Lorena Švajda koja aktivno sudjeluje u radu mladeži DVD-a Čaglin te je trenutno i predstavnik naše županije u mreži mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu s mandatom od 3 godine.

 

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca kod spomen – obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na čaglinskom groblju te sveta misa u crkvi sv. Alojzija Gonzage.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano