Search
Close this search box.

DAN POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE U proteklih osam godina na našem području investirano je 300 milijuna eura iz europskih fondova!

Uoči Dana Požeško-slavonske županije koji se obilježava 14. travnja, održana je Svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama.
Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana istaknuvši ponos na sve odluke koje su donesene u demokratskom ozračju.
Požeško-slavonska županica Antonija Jozić osvrnula se na projekte koji su realizirani, a isto tako i na one koji tek predstoje, istaknuvši da je u proteklih osam godina na području Požeško-slavonske županije investirano 300 milijuna eura sredstava europskih fondova. Istaknula je kako uz zahvalnosti hrvatskim braniteljima za slobodnu i suverenu Republiku Hrvatsku stoji i obveza jačanja stupova zajednice, izgradnje društva jednakih mogućnosti i uvjeta koji će mladima jasno poručiti kako Požeško-slavonska županija pruža sve što je potrebno za izgradnju toplog doma.
U ime hrvatskih župana, čestitke na Danu Požeško-slavonske županije uputio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića govorila je saborska zastupnica Anamarija Blažević a u ime predsjednika Vlade RH ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić.
Na svečanoj sjednici predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić dodijelili su županijske nagrade ovogodišnjim laureatima.
Odlukom županice Povelje zahvalnosti uručene su Muzeju ratne i vojne povijesti Pakrac u zahvalu na njegovanju vrijednosti iz Domovinskoga rata, Vatrogasnoj zajednici Požeško-slavonske županije, jednoj od najbolje organiziranih, opremljenih i operativno sposobnih sastavnica civilne zaštite te Hercegovačkoj zavičajnoj udruzi Herceg Stjepan za očuvanje i njegovanje obje sastavnice svog identiteta. Godišnja nagrada dodijeljena je Lani Knaus, mladoj judašici rodom iz Čaglina i osvajačici brojnih zlatnih, srebrenih i brončanih medalja.
Ivan Abibović godišnju nagradu Požeško-slavonske županije zaslužio je za dugogodišnje zalaganje u kulturi i posvećenost pisanoj riječi, odnosno za njegovanje ikavice, a godišnju nagradu dobila je i Lana Derkač, jedna je od najistaknutijih suvremenih hrvatskih književnica. Godišnja nagrada Požeško-slavonske županije Muzeju bećarca svojevrsna je zahvala ustanovi, ali i svim ljudima okupljenim oko  ideje koja je oplemenila društveni i turistički sadržaj Požeško-slavonske županije.
Zlatni Lug obitelji Pandžić godišnju nagradu Požeško-slavonske županije zaslužio je za svoj dugogodišnji doprinos gospodarstvu. Krajem prošle godine odobrenjem njihova projekta na pozivu iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti najavili su izgradnju difuznog hotela i sportskih terena, koji će zasigurno snažno utjecati na sliku turizma u županiji.
Nagrada za životno djelo uručena je Hrvoju Potrebici.  Hrvoje Potrebica doktor je znanosti na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ostvario je zapaženu međunarodnu karijeru, a povijest i arheologija učinili su ga međunarodno priznatim dok je naša Zlatna dolina našla prestižno mjesto na arheološkoj karti Europe i svijeta. Kao prepoznatljiv stručnjak u području arheologije brončanog i željeznog doba osobito se istaknuo istraživanjima lokaliteta u Kaptolu. Objavio je preko 60 znanstvenih radova, autor je nekoliko knjiga te je urednik i autor niza znanstvenih publikacija.
U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici i nastavnici Glazbene škole Požega te Ivo Gamulin.

Izvor: pszupanija.hr/ V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega