Najčitanije

 • Fotogalerije

  DANAS I SUTRA NA TRGU SV.TROJSTVA Izložba „Euro na kotačima”

  Danas je na Trgu sv.Trojstva u Požegi postavljena izložba „Euro na kotačima” koju će građani moći razgledati i sutra. Riječ je o edukativnom projektu koji se provodi u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom u organizaciji Vlade i Hrvatske narodne banke, uz sufinanciranje Europske unije.


  Izložba će biti održana u 27 hrvatskih gradova, a multimedijski sadržaji posjetiteljima će pružiti sve relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute. Namijenjena svim uzrastima te nastoji edukacijom i objektivnim informiranjem predstaviti značenje uvođenja eura u osobnom i društvenom kontekstu. Posjetiteljima pomažu, i na njihova pitanja odgovaraju, edukatori, predstavnici HNB-a i studenti ekonomskih fakulteta iz Osijeka, Zagreba, Rijeke i Splita.


  – Želimo našim građanima približiti obilježje eura kako bi od 1.siječnja lakše prihvatili našu novu valutu. Na dosad održanim izložbama građane su najviše zanimali rokovi do kad će moći koristiti kunu, kako najlakše ranije nabaviti euro i slične tehničke detalje. Ovdje imamo npr. i simulaciju bankomatas kako bi građani mogli vidjeti kako će to izgledati od 1.siječnja – rekla je Tamara Klasnić Jončić iz HNB-a.


  Sutra izložbu na središnjem požeškom trgu možete pogledati od 9 do 14 sati.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije