Search
Close this search box.

DANAS OD 10 SATI Predstavljanje u Požegi: Postanite programer/programerka umjetne inteligencije

U srijedu 30. ožujka 2022. u 10 sati u CISOKU (Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri) na adresi Stjepana Radića 30 u Požegi održat će se predstavljanje programa šestomjesečnog osposobljavanja za Programere za primjenu umjetne inteligencije.

Novo šestomjesečno osposobljavanje za Programere za primjenu umjetne inteligencije kreće početkom svibnja u Centru umjetne inteligencije u Lipiku, a prijave za osposobljavanje se primaju od 28.3.2022. do 11.4.2022. do 12 sati putem web stranice www.Lipik.ai.

Osposobljavanje se odvija u suradnji Centra umjetne inteligencije Lipik s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a na osposobljavanje se mogu prijaviti nezaposlene osobe iz cijele Hrvatske prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ-a) u trenutku prijave.

Osposobljavanje je besplatno i traje 6 mjeseci. Osposobljavanje se provodi u punom radnom vremenu od 40 sati tjedno, od ponedjeljka do petka (po potrebi i subotom) od 9 do 17 sati. Svim polaznicima će HZZ osigurati mjesečnu novčanu naknadu i putne troškove.

Poželjno je da kandidati imaju iskustva u programiranju u bilo kojem programskom jeziku, a poželjno je i da su kroz svoje školovanje bili dobri s matematikom i drugim tehničkim predmetima

Više o upisima možete pročitati na www.Lipik.ai

Teorijske i praktično osposobljavanje drže stručnjaci na području umjetne inteligencije i poduzetništva, profesori s fakulteta koji se bave umjetnom inteligencijom te inženjeri poznatih hrvatskih tehnoloških tvrtki. Osim programiranja na osposobljavanju se uče i poduzetničke vještine koje su potrebne za otvaranje startup-a.

Prva generacija od 23 polaznika školovala se od travnja do kraja rujna 2021. godine, a čak njih 18 je nakon osposobljavanja pronašlo posao u struci, upisalo tehnološki fakultet ili su otvorili svoj startup. Druga generacija završava početkom svibnja, a neki od njih su već pronašli posao u tvrtkama koje se bave programiranjem i umjetnom inteligencijom iako osposobljavanje još traje.

Centar umjetne inteligencije surađuje s brojnim inkubatorima, institucijama i poznatim hrvatskim tvrtkama koje prate osposobljavanje i žele zaposliti najbolje kandidate.

Link na youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=rv394iEjkAs

Fotografije koju šaljemo uz tekst je vlasništvo Centra umjetne inteligencije Lipik i možete ih slobodno objaviti

Izvor: Centar za umjetnu inteligenciju

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi