Search
Close this search box.

DANAS U BZENICI Natjecatelji iz svih hrvatskih županija na 28. Državnom prvenstvu i 18. Revijalnom natjecanju Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu


Lovački savez Požeško-slavonske županije domaćin je 28. Državnog prvenstva i 18. Revijalnog natjecanja Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu koje se održava tijekom tri dana na strelištu u Bzenici.
Na već tradicionalnom natjecanju ne manjka ekipe niti iz jednog kraja Lijepe naše pa će tako svoje vještine u Bzenici pokazati natjecatelji iz svih županija Republike Hrvatske.
Postrojene strijelce koji su s nestrpljenjem iščekivali početak natjecanja pozdravio je predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović poželjevši im mirnu ruku, dobar uspjeh i ponovno okupljanje dogodine.
Puno uspjeha natjecateljima poželjela je i pleternička gradonačelnica Marija Šarić kojoj je pripala čast ispaljivanja počasnog hica koji je označio otvorenje službenog dijela natjecanja.

 

Uz dobrodošlicu u Požeško-slavonsku županiju, županica Jozić poželjela je svim natjecateljima da uživaju u slavonskoj gostoljubivosti tijekom i po završetku natjecanja.
– Drago mi je da se još jedanput okupljamo na ovom Državnom prvenstvu u Bzenici za koje ste se izborili svojim aktivnostima, spretnošću i rezultatima na županijskim natjecanjima. Vi ste najbolje od lovačkih saveza svojih županija i od srca vam čestitam na plasmanu na ovo prvenstvo, a onima koji će danas biti najbolji unaprijed čestitam. Zahvaljujem se i Županijskom i Hrvatskom lovačkom savezu na njihovom angažmanu i podupiranju ovakvih aktivnosti i nadam se kako se vidimo i dogodine –  rekla je Jozić.
Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor svoje obraćanje započeo je isticanjem ponosa zbog prizora jedinstva lovaca u Bzenici.
– Ponosan sam kada vidim 21 županiju, kako smo svi obučeno u lovačko i svi smo danas kao jedno, kao lovci, strijelci i domoljubi. Od ove godine članovi smo Fitasc-a, Međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo i želja nam je da 2025. godine budemo domaćini europskog prvenstva, a ako uspijemo u tome vjerujem kako će strelište u Bzenici biti domaćin takvog prvenstva – istaknuo je Budor.

Izvor: pszupanija.hr

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi