Search
Close this search box.

DANAS U NOVOJ LJESKOVICI Obilježena 32. godišnjica pogibije hrvatskog branitelja Josipa Kneževića, prve žrtve s područja bivše Općine Požega

Obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Josipa Kneževića koji je život izgubio na bojištu nedaleko od Erduta kao pripadnik Tigrova obilježena je polaganjem vijenaca na mjesnom groblju u Novoj Ljeskovici.
Počast poginulom branitelju odali su članovi obitelji i rodbine, članovi Udruge za sport i rekreaciju Josip Knežević, predstavnici udruga hrvatskih branitelja s područja Požeško-slavonske županije, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Damjan Pernar, saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, izaslanstvo Policijske uprave Požeško-slavonske te predstavnici udruga s područja Općine Čaglina.
Izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra i potpredsjednika Vlade Tome Medveda Damjan Pernar istaknuo je kako je obilježavanje 32. obljetnice dokaz da Josipovi suborci, prijatelji, Slavonci i Slavonke ne zaboravljaju svoje junake.
– Prenosim poruku potpredsjednika Vlade i ministra Tome Medveda da nastavite njegovati kulturu sjećanja na Domovinski rat, sve poginule hrvatske branitelje i da nastavite prenositi istinu o Domovinskom ratu prema mlađim naraštajima kako bi znali da nam sloboda nije darovana nego su za nju zaslužni hrvatski branitelji, osobito oni poput Josipa Kneževića koji su za slobodu i samostalnost dali ono najvrjednije što su imali – rekao je Pernar.

 


Županica Jozić zahvalila se obitelji poginulog branitelja, udruzi koja nosi njegovo ime i Općini Čaglin koji zajednički iz godine u godinu čuvaju od zaborava bitnu činjenicu da je Josip Knežević bio prva žrtva s područja bivše Općine Požega.
– Josip Knežević je mladić koji je bio dio ostvarenja tisućljetnog san hrvatskog naroda, sna kojega mi danas živimo i kojega trebamo nastaviti sanjati u suvremenoj, suverenoj, neovisnoj Republici Hrvatskoj. Jako mi je drago da u malom mjestu Novoj Ljeskovici u sastavu Općine Čaglin postoji jedno veliko zajedništvo i jedna velika obitelj jer jedino zajedničkim snagama možemo činiti dobra djela i nastaviti ostvarivati Hrvatsku kakvu su sanjali naši branitelji i kakvu je sanjao poginuli Josip Knežević – rekla je Jozić.
Polaganju vijenaca prethodilo je misno slavlje za poginulog branitelja u mjesnoj kapeli kojega je predvodio velečasni Milan Klobučar.
Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje