Search
Close this search box.

DANAS U POŽEGI Obilježen Dan europskog broja 112

Broj 112 u Europskoj uniji se već 32 godine koristi kao jedinstveni broj za žurne službe, dok se on u Hrvatskoj koristi 18 godina. U požeškoj pješačkoj zoni Služba civilne zaštite Požega je organizirala obilježavanje Dana europskog broja 112 za žurne službe na način da su građanima podijeljeni promidžbeni materijali a oni su ujedno na štandovima mogli vidjeti opremu s kojom pojedina služba raspolaže te se upoznati s njihovim radom. Štandove su posjetili i učenici osnovnih škola kao i zamjenik gradonačelnika dr.sc.Borislav Miličević i zamjenik županice Ferdinand Troha.
– U razdoblju od 18 godina u Hrvatskoj je zaprimljeno nešto više od 33 milijuna poziva na žurni broj 112, a u protekloj godini u našoj Požeško-slavonskoj županiji, Županijski centar 112 zaprimio je nešto više od 20 tisuća poziva i nešto više od 9 tisuća događaja. Sustav 112 u Hrvatskojčini dvadeset županijskih centara 112 koji zaprimaju hitne pozive i djeluju kao jedinstveni operativno-komunikacijski centri za sve vrste hitnih situacija – kazao je voditelj Službe civilne zaštite Požega Slavko Marinac.
Borislav Miličević i Ferdinand Troha čestitali su pripadnicima žurnih službi njihov dan te im poželjeli što manje posla. Treba podsjetiti da besplatnim pozivom na broj 112 u bilo kojoj državi članici Europske unije možete zatražiti pomoć hitnih službi: policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano