Najčitanije

 • Fotogalerije

  DANAS U POŽEGI Održana nacionalna konferencija „Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji – za nasilje nema opravdanja” kojoj je prisustvovao i ministar Marin Piletić

  Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim je povodom Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Požegi, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, održalo nacionalna konferencija „Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji – za nasilje nema opravdanja”. Podršku radu konferencije svojim su prisustvom dali i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić te resorni ministar Marin Piletić.


  – Kao gradonačelnik Požege izražavam iskreno zadovoljstvo što je Požega izabrana za obilježavanja ovog izuzetno važnog dana na koji treba podsjećati i puno češće nego jednom godišnje. Ova konferencija je prilika za to. Želim da se glas s ove konferencije daleko čuje. – rekao je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić.
  – S ovog mjesta, iz grada Požege i Požeško-slavonske županije želimo poslati snažnu poruku da je bilo kakav oblik nasilja društveno neprihvatljiv, da je to društveni problem i da se tiče svih nas. I to ne samo nasilja nad ženama nego i nasilja nad djecom, osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom. – rekla je županica Antonija Jozić.


  U ime resornog ministarstva obratio se ministar Marin Piletić.
  – Danas u Požegi želimo još jednom istaknuti važnost međuresorne suradnje gdje svi zajedno želimo stvoriti i zakon, ali i financijske pretpostavke da preveniramo upravo ovakav oblik nasilja. Požega kao i još pet županija diljem Hrvatske nisu imali sklonište za žene. Socijalni fond i EU sredstva omogućili su da mi danas u Hrvatskoj imamo 25 takvih skloništa s dostatnim kapacitetima. Želimo poslati jasnu poruku da mi činimo sva i na reformi sustava socijalne skrbi. Od 1. siječnja osnivamo Obiteljski centar kao instituciju koja treba pružiti prvenstveno savjetodavnu i svu ostalu podršku obiteljima, posebice u ovim kriznim vremenima koja izazivaju stres u obitelji. Uz to, cilj nam je i osnivanje Akademije socijalne skrbi – svi koji rade u sustavu trajno se usavršavaju da budu dostojanstveni na zadatku da odgovore na sve ove izazove koje društvo čine nesretnim. – rekao je ministar.


  Ministar Piletić održao je danas i radni sastanak sa županicom Antonijom Jozić te gradonačelnicima i načelnicima Požeško-slavonske županije u zgradi Županije, uz obilazak gradilišta novog Centra za socijalnu skrb u Požegi.

  Izvor: Požega.hr/V.Milković

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači