Search
Close this search box.

DANAS U POŽEGI Promovirana prva generacija diplomanata Fakulteta turizma i ruralnog razvoja

Danas je održana svečana promocija prve generacije studenata koji su diplomirali na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Kao što je poznato, požeški fakultet djeluje u sklopu Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku a prve diplome ukupno je primilo 128 studenata. Među njima je na stručnom diplomskom studiju diplomiralo 40 studenata, a ostalih 88 je diplomiralo na stručnim prijediplomskim studijima. Inače, diplome su dijeljene u dvije grupe, u različitim terminima: u prvoj grupi promovirano je 67 studenta prijediplomskih studija Upravni studij, Računovodstvo i prehrambena tehnologija, a u drugoj grupi svoje je diplome preuzeo 61 student stručnog prijediplomskog studija Trgovina i stručnog diplomskog studija Trgovinsko poslovanje.

Prije uručivanja diploma studente, njihove članove obitelji i prijatelje koji su došli na promociju, pozdravio je dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja prof.dr.sc.Borislav Miličević. Podsjetio je kako visoko obrazovanje u Požegi ima dugogodišnju tradiciju.
– Ovi sjajni, mladi ljudi, koji su danas ovdje, i koji će od mene kao dekana zatražiti da ih promoviram, su prva generacija koja je diplomirala na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja, fakultetu koji danas djeluje u okviru Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Sveučilišta koje nosi ponosno ime svog osnivača, osnivača i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Sveučilišta koje ima 16 000 studenata i u kojem radi i znanstveno doprinosi hrvatskoj državi oko 2500 profesora. Mi smo dio velike akademske zajednice, a ovaj Fakultet je jedan od najpropulzivnijih, najmlađih ali i najaktivnijih. Ponosimo se našim studentima, ponosimo se našim profesorima i ponosimo se našom Udrugom ALUMNI. To napominjem jer danas ulazite u svijet akademske znanosti, akademski svijet koji vam osigurava daljnji razvoj vaših znanstvenih karijera – istaknuo je dr.Miličević.
Na kraju treba podsjetiti kako je Fakultet turizma i ruralnog razvoja ‘izniknuo’ iz bivšeg Veleučilišta. U Požegi je do danas diplomiralo 4037 studenata, od kojih na stručnom studiju 308 studenata, a 3729 je diplomiralo na stručnim prijediplomskim studijima.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…