Search
Close this search box.

DANAS U ZAGREBU Radnice „Orljave” na sastanku s premijerom Plenkovićem

Godinu i pol nakon što je požeška Orljava otišla u stečaj, završava agonija radnica koje su se borile za svoje otpremnine. Država je vlasnik Orljave, a Vlada je donijela odluku da će radnicama isplatiti otpremnine.

Radi se o 491.000 eura koje će Vlada isplatiti na račun zaposlenica Orljave, ali će stati u njihov prvi naplatni red u stečajnom postupku koji se vodi na Trgovačkom sudu, rekao je ministar Branko Bačić, dodavši da će isplata ići u idućih 10-15 dana.
Oko 20 tisuća kuna svaka bi trebala primiti na tekući račun u iduća dva tjedna. Na Dan žena u Vladi ih je primio premijer.

– Radili smo tolike godine tamo… dobile smo ovaj buket od premijera, prvi puta da smo nešto dobili za 8. mart kao znak pažnje. Od našeg poslodavca, gdje smo radile 30 godina, nismo dobile ni karanfile, rekla je Mirela Bonić, bivša sindikalna povjerenica Novog sindikata.

– Pošto je situacija riješena, zahvalni smo svima, radosni smo što se to dogodilo na današnji dan, dodala je Mirjana Pavić, bivša radnica Orljave.

Izvor: HRT

Vezano
Vezano