Search
Close this search box.

DANAŠNJA AKCIJA POLICIJE „Ako za “Martinje” ideš u Kutjevo i piješ – ne vozi!“

Danas su u Kutjevu policijski službenici PU požeško-slavonske proveli preventivnu akciju „Ako za Martinje ideš u Kutjevo i piješ – ne vozi!“, sa ciljem da se vozačima ukaže na opasnosti koje donosi konzumiranje alkohola i upravljanje vozilima, posebice u dane „Martinja“. Uz policijske službenike u provođenje akcije bili su uključeni gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, te predstavnice Turističke zajednice Grada Kutjeva, Udruge vinara i Udruge La Bella Vita.

Naime, alkohol i vožnja ne idu zajedno, jer isti smanjuje pažnju i produljuje vrijeme reakcije, što povećava rizik od događanja prometnih nesreća. U prvih deset mjeseci ove godine na području PU požeško-slavonske vozači pod utjecajem alkohola su uzrokovali 106 prometnih nesreća od ukupno 452 koliko ih se dogodilo. Istovremeno, pri nadzoru prometa pod utjecajem alkohola u prvih deset mjeseci ove godine zatečena su 604 vozača.

Tijekom provođenja akcije nisu zatečeni vozači pod utjecajem alkohola. Upravo je to glavni cilj i poruka ove zajedničke preventivne akcije da vozači budu savjesni i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola u dane proslave  „Martinja“. Uzornim vozačima su dodijeljene pohvalnice i prigodni pokloni, a akciju su popratili i predstavnici  lokalnih medija.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano